Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Hypotheekrente 20 jaar vast: kan dat nog?

hypotheekrente

Een hypotheekrente 20 jaar vast: het klinkt te mooi om waar te zijn in deze tijden. Nu de hypotheekrente zo laag is, zal het ongetwijfeld niet meer mogelijk zijn om deze vast te zetten. Toch? Nou, dat kan dus nog wel. Onder bepaalde voorwaarden, althans. Aflossingsvrij kan wellicht niet meer maar 20 jaar lang die lekker lage rente vasthouden? Dat is nog altijd een optie.

hypotheekrente 20 jaar vast

Wat is 20 jaar vast eigenlijk?

Wanneer we een hypotheek afsluiten dan zitten we daar vaak lang aan vast. Gemiddeld blijven we ergens tussen de 5 en 35 jaar in een huis wonen. Daarom heb je ook heel lang om je geld terug te betalen. Ondertussen betaal je dus rente, en dat noemen we hypotheekrente. Die hypotheekrente kun je vastzetten. Dat wil zeggen dat de hypotheekrente over vijf of tien jaar nog steeds hetzelfde is als toen je de hypotheek net afsloot. Dat is ongunstig wanneer je afsluit op een moment dat de rente hoog is, maar juist nu is de rente heel laag en is het dus een perfect moment om die hypotheekrente lekker lang vast te zetten. Bijvoorbeeld voor 20 jaar. Daarom noemen we het 20 jaar vast.

Maandelijkse aflossing

Vroeger had je nog de aflossingsvrije hypotheek. Daarbij hoefde je alleen de rente te betalen. De hypotheek zelf aflossen wat niet nodig, je kon deze gewoon oversluiten op het moment van verkopen. Dat mag nu niet meer. Er is een minimaal percentage dat je per maand moet aflossen. 

Huis