Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Welke soorten chauffeurs apps worden het meest gebruikt?

De techniek zit in de meeste sectoren toch echt niet stil. Voor allerlei productieprocessen worden slimme technische oplossingen gevonden waardoor de efficiëntie stijgt en het werkplezier omhoog gaat. Een goede ontwikkeling vinden we toch allemaal.

Op het gebied van transport lijkt echter dit process wat minder succesvol te zijn. De planning wordt nog door vele bedrijven gewoon via excel gemaakt en de enige technische producten die je in de vrachtwagens vindt zijn vaak toch de navigatie systemen. Is er dan echt niet voor de transport sector? 

Nee, dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog bedrijven zoals Data2Track hebben hun hele bedrijfsvoering op toegespitst – het draait erom jouw transportdienst zo efficiënt mogelijk te maken. Hoe doen ze dit? Het antwoord is door het ontwikkelen van slimme apps die je gewoon op je telefoon kan zetten. Elke chauffeur heeft immers toch een telefoon. 

Maar wat voor soort apps worden er dan toegepast om de transportdienst te helpen? Hier leggen we het kort even uit en proberen we je het nut van een dergelijke app te laten inzien. 

De vele aspecten van een chauffeurs app

De zogenaamde chauffeurs app kent vele aspecten en functies. De meest bekende en voor de hand liggende functie is de navigatie functie. Vanuit het kantoor kan de bedrijfsleider de verschillende adressen invoeren en de app berekend vervolgens de optimale route. Erg handig!

Maar er zijn nog meer aspecten van de chauffeurs app die noemenswaardig zijn. Een belangrijk aspect van de chauffeurs app van Data2Track is bijvoorbeeld dat deze ook een geïntegreerde urenadministratie heeft. Zo houdt de app dus zelf bij hoeveel en hoelang er door een chauffeur gewerkt is. 

Ten slotte is een belangrijk aspect van de chauffeurs app haar bericht functie. Dit is handig omdat je als bedrijfsleider gemakkelijk vanuit het kantoor nieuwe instructies aan je bestuurders kan doorsturen. Zo zijn je bestuurders altijd up-to-date en blijven ze productief.