Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Bobber motor zelf bouwen?

Young couple road tripping on their scooter and feeling free

De laatste tijd heeft de motormarkt een nieuwe trend, namelijk nieuwe motoren die rechtstreeks uit de fabriek komen, als bobbers verkopen. Triumph, Yamaha en Harley-Davidson bieden allemaal in de fabriek gebouwde ‘bobbers’ waarmee je direct vanaf de showroomvloer kunt rijden. Maar de echte vraag is, wil je dit wel? De bobber is er namelijk voor gemaakt dat je er zelf aan kan knutselen zodat het helemaal naar jouw eisen en wensen kan voldoen. Natuurlijk kan je ook de nieuwe bobber kopen en deze over een paar jaar alsnog gaan aanpassen. 

Waar rekening mee houden

Als je er voor kiest om zelf een bobber motor te gaan bouwen, zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden. Waarschijnlijk heb je zelf ook al opgezocht hoe duur een basismotor is. Het is dus zeer belangrijk om een budget met jezelf af te spreken. Zo kan je namelijk kiezen uit een Harley Davidson of Kawaski maar deze motoren hebben wel al zo hun eigen stijl. Buiten budget moet je dus ook jouw eigen stijl kennen en kijken of dit mogelijk is om te maken op de basismotor. Gelukkig kan je wel van elke motor een bobber maken, dus dat zal het probleem niet zijn. Als je een keuze hebt gemaakt in de basismotor en de stijl die je wilt gaan  navolgen, is het een goed idee om na te gaan denken wat je wilt gaan veranderen. Als je in het begin klein wilt beginnen kan je kijken in een bobber winkel voor de prijzen die ze hanteren voor bepaalde onderdelen. kawasaki dB-killers zullen namelijk duurder zijn dan die van bijvoorbeeld een Suzuki. 

Wat ga je aanpassen?

Bij een bobber kan je eigenlijk alles gaan aanpassen. Of het nu de gashendel bobber is of de uitlaat en remmen. Daarbij heb je ook nog eens het geluk dat ieder merk zo zijn eigen specialiteiten en prijsklassen heeft. Je kan dus eigenlijk voor elk onderdeel het beste kiezen en dan heb je uiteindelijk een Bobber met verschillende merken maar wel de beste versie. Je kan dus op jouw Hyundai motor harley davidson motorblok parts toevoegen zonder problemen.