Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Voertuigen die in de transportwereld worden gebruikt

tandriemaandrijving

De transportwereld is een wereld die constant in beweging is en waar veel verschillende processen plaatsvinden, iedere dag weer. Om alles op rolletjes te laten lopen, zijn er heel wat voertuigen, machines, apparaten en gereedschap nodig om goederen te transporteren, internationaal of landelijk. Denk bijvoorbeeld alleen al aan een tandriemaandrijving. Dit is slechts een onderdeel waar je misschien niet zo snel aan denkt, die wel belangrijk is voor de transportsector.

Vrachtwagen

Waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je denkt aan transport is een vrachtwagen. Het grootste deel van de getransporteerde producten over de weg gaat middels een vrachtwagen. Vrachtwagens zijn erg handig, omdat je over de weg snel en veel producten kunt vervoeren, zowel in het binnenland als buitenland. Vrachtwagens worden ook steeds duurzamer, omdat er zoveel vrachtwagens zijn en het milieuvriendelijk moet blijven.

Hulpmiddelen

Binnen de transport zijn er ook hulpmiddelen, waarmee het transporteren van goederen nog makkelijker wordt gemaakt. Dit is erg uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan een heftruck die zware goederen binnen een magazijn kan verplaatsen en op grote hoogtes kan plaatsen. Vaak worden heftruck ook gebruikt om vrachtwagen in en uit te laden. Maar denk ook aan bepaalde software die handig kan zijn voor mensen die werkzaam zijn in de transportwereld, zoals traceersoftware, waarmee goederen te lokaliseren zijn.

Andere transportmiddelen

Naast voertuigen die worden gebruikt in de transportsector, zijn er natuurlijk ook vaartuigen en vliegtuigen die worden ingezet voor het transporteren van goederen. Denk dan aan treinen, vliegtuigen of schepen. Treinen zijn minder flexibel dan vrachtwagens, omdat ze niet exact op de gewenste locatie kunnen komen, maar alleen bij een station of spoor. Het voordeel van een transporttrein daarentegen is dat ze niet te maken hebben met files, zoals een vrachtwagen wel heeft.

Een vliegtuig wordt vaak ingezet wegens de snelle levering van en naar landen die ver uit elkaar liggen. Vaak denk je bij een vliegtuig alleen aan het vervoer van mensen, maar vliegtuigen worden in de transportwereld vaak ingezet als transportmiddel om goederen vanuit bijvoorbeeld China naar Europa te krijgen. Schepen worden weer gebruikt door hun grote capaciteit. Schepen zijn in tegenstelling tot vliegtuigen wel een stuk langer onderweg, maar kunnen meer goederen in één keer bij zich hebben.