Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Hoe kun je een goede kilometerregistratie bijhouden?

Je hebt een bedrijf en rijdt met je auto of bestelbus van de zaak rond in Nederland. Je hebt er wel eens over gehoord, de kilometerregistratie. Maar waarom moet je dit bijhouden en hoe kun je dit het beste bijhouden? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord. Lees dus verder en ontdek onderaan het artikel een briljante oplossing voor de kilometerregistratie.

Wat moet je bijhouden voor de kilometerregistratie?

Voor de Belastingdienst moet je een grondige kilometerregistratie bijhouden. De volgende zaken moet je hiervoor op een rij hebben:

  • De datum van de rit
  • De start- en eindstand van de kilometerteller van het voertuig
  • Het merk en type auto, net als het kenteken van het voertuig
  • De plaats waar je van bent vertrokken en de bestemming van je rit
  • De aard van je rit, of je dit zakelijk of privé hebt gedaan
  • De route die je hebt gereden als je van de gebruikelijke route moest afwijken door bijvoorbeeld een wegafsluiting
  • Eventuele privékilometers die je hebt gereden in dezelfde rit, omdat je bijvoorbeeld moest omrijden voor een supermarkt

Je kunt je voorstellen dat er veel administratief werk bij komt kijken als je veel met je bestelbus of auto rijdt. Werk waar je absoluut niet op zit te wachten. Je bent veel liever bezig met het opstellen van offertes voor een klant, of een andere belangrijke actiepunt op je lijstje. Toch moet je het doen, want anders kun je in de problemen komen met de Belastingdienst. Er zijn ondernemers die flinke bedragen hebben moeten betalen, omdat ze niet voldeden aan de kilometerregistratie.

Maar kilometerregistratie met de hand bijhouden is een klus die je echt niet graag doet. Misschien vergeet je dit ook wel eens. Een oplossing voor jou is een geautomatiseerde kilometerregistratie. Zo’n systeem houdt namelijk automatisch al je gereden ritten bij. Wanneer de Belastingdienst dan vraagt om jouw kilometerregistratie, bijvoorbeeld omdat ze een controle uitvoeren, kun je deze gemakkelijk overhandigen.

De automatische kilometerregistratie van Verizon Connect

Dan is het nu tijd om kennis te maken met Verizon Connect. Dit bedrijf heeft een innovatief systeem gemaakt waarmee je de kilometerregistratie automatisch bijhoudt. Het systeem heeft een telematics installatie, wat ervoor zorgt dat er een duidelijke kilometerregistratie is. Waarom je voor dit systeem moet kiezen en waarom niet voor een van de honderd andere systemen? Omdat dit systeem een fiscaal sluitende registratie oplevert. Het systeem heeft namelijk het keurmerk RitRegistratieSystemen. Dit is een erkend keurmerk dat door een betrouwbare bron is uitgegeven. Het is een onafhankelijke instantie, zodat je zeker weet dat het keurmerk geen andere belangen heeft.

Telematics van Verizon Connect helpt je dus om te voldoen aan alle regels die de Belastingdienst aan de kilometerregistratie eist. Het verschil tussen een privérit en zakelijke rit is in dit systeem makkelijk te registreren. Zo heeft het systeem een privéschakelaar, zodat je met een druk op de knop kunt aangeven dat je privé rijdt. Klinkt goed hè? Ga snel naar Verizon Connect en bekijk de informatie over automatische kilometerregistratie. Vraag bijvoorbeeld een demo aan en kijk naar de mogelijkheden.