Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Graafmachine aanschaffen: tips

graafmachine

graafmachine

Je bent op zoek naar een nieuwe graafmachine, maar vind het lastig een keuze te maken. Dat is logisch. Een graafmachine kopen kost behoorlijk wat geld. Daarbij is de keuze groot. Waar let je op bij het zoeken naar het juiste exemplaar en wanneer is beter om te huren? Je leest het hier.


Stel je budget scherp


Het is lastig zoeken als je wel wensen hebt, maar geen concrete vereisten. Belangrijk is het dus om meteen wat zaken in kaart te brengen. Denk onder meer aan het budget dat je te besteden hebt. Daarmee kun je de zoektocht al wat inkaderen. Bij het bepalen van een budget is het belangrijk jouw verwachtingen van de graafmachine mee te nemen. Denk ook na over de kwaliteit van een graafmachine. Voor kwaliteit betaal je vaak meer, maar als je vervolgens minder kosten maakt voor reparaties en onderhoud werkt dat in je voordeel.

Tweedehands?


Aan de hand van het budget weet je of je kunt kijken naar een nieuwe machine of een tweedehands exemplaar. Een tweedehands machine is natuurlijker lager in aanschafprijs en kan een prima optie zijn. Aan de andere kant weet je niet op voorhand hoe de machine blijft functioneren en is er hoogstwaarschijnlijk geen garantietermijn meer. Vergelijk verschillende tweedehands graafmachines met elkaar of neem een kijkje bij een dealer. Vaak kun je hier ook tweedehands graafmachines vinden.


Gewichtsklasse kiezen


Nog een belangrijk punt waarmee je de zoektocht naar de ideale graafmachine kunt inkaderen is door de gewichtscategorie te bepalen. Graafmachines kun je aanschaffen in verschillende gewichtsklassen. Hoe zwaarder het gewicht, hoe krachtiger de machine. In welke gewichtsklasse je moet gaan zoeken hangt af van de werkzaamheden die je met de graafmachine wilt verrichten. Houd er verder rekening mee dat de gewichtsklasse ook samenhangt met hoe je de graafmachine vervoert.

Wanneer huren?


Naast het nieuw of tweedehands kopen van een graafmachine bestaat er ook nog een optie tot huren. Graafmachine verhuur biedt voordelen. Zo ben je flexibeler: je huurt precies het type machine dat je nodig hebt voor een bepaalde klus. Vraagt jouw volgende project om een andere machine, dan is dat geen enkel probleem. Daarnaast zit je niet met zaken als onderhoud en weet je dat je beschikt over een graafmachine in uitstekende conditie. Verder kan huren beter zijn voor je portemonnee, maar dat hangt af van de frequentie waarmee je een graafmachine nodig hebt. Is dit heel regelmatig, dan kan een graafmachine kopen uiteindelijk toch de betere optie blijken.