Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Ken jij het merk stromer?

Er zijn heel veel verschillende soorten fietsen en ook verschillende fabrikanten die deze stalen rossen maken. Ben jij al bekend met stromer? Dit merk maakt niet zomaar fietsen, maar ze maken speed pedelecs. Deze zijn vergelijkbaar met de elektrische fiets, maar met als verschil dat er een veel hogere snelheid mee behaalt kan worden. Een stromer is daardoor ideaal voor woon-werkverkeer of als vervanging van je auto. Door de ondersteuning en de hogere snelheid leg je met gemak grotere afstanden hier mee af. Zo is het echt een goed alternatief voor andere vormen van vervoer!

Duurzame stromer

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen van belang en daar hoort het zoeken naar duurzame vervoersmiddelen ook bij. Openbaar vervoer is natuurlijk een uitstekende optie als jij duurzaam vervoer zoekt, maar je komt daarmee zelden van deur tot deur. Een stromer is dan een goed alternatief! natuurlijk zou je ook voor de gewone fiets kunnen kiezen, ook daarmee kom je immers van deur tot deur. Maar je haalt daarmee vaak geen hogere snelheid dan twintig kilometer per uur. Bovendien moet je dan veel inspanning leveren. Je reistijd is daardoor niet alleen lang, je komt vaak ook bezweet op de plaats van bestemming aan. Dat is niet ideaal als je een zakelijke ontmoeting of een vergadering hebt. Doordat je met een stromer elektrische ondersteuning hebt, hoef jij zelf veel minder inspanning te leveren. Tegelijkertijd haal je wel een erg hoge snelheid, tot wel 48 kilometer per uur, afhankelijk van het model dat je hebt. Zo reis je snel, zonder bezweet te raken en kom je van deur tot deur. En dat zonder brandstof te hoeven gebruiken! Je stoot geen vervuilende uitlaatgassen uit en je voertuig maakt geen lawaai. Is de accu van je stromer leeg, dan laad je deze gewoon op en doe je dit met groene stroom, dan ben je helemaal duurzaam bezig!

Verschillende modellen

Bovendien krijg je op deze manier meteen je dagelijkse portie beweging, zonder dat je hiervoor naar een sportschool hoeft te gaan! Spreekt de stromer jou ook aan, dan is het goed om te weten dat er verschillende modellen van dit merk te koop zijn. Ze verschillen wat betreft:

  • de maximale snelheid die er behaald kan worden
  • de actieradius
  • de laadtijd van de accu

Het model ST1 heeft bijvoorbeeld een topsnelheid van 45 kilometer per uur, een laadtijd van 3,5 uur en een actieradius van 90 kilometer. De ST5 daarentegen behaalt een maximale snelheid van 48 kilometer per uur, een actieradius van 180 kilometer en heeft een laadtijd van 6 uur. Het grootste verschil zit dus niet in de topsnelheid, maar vooral in de laadtijd en de actieradius. Als je een stromer uit wilt gaan kiezen, dan is het dus belangrijk om voor jezelf na te gaan welk van deze punten voor jou het belangrijkste is. Leg je vaak langere afstanden af? Dan is het handig om een zo groot mogelijke actieradius te hebben. Blijf je meestal dichter bij huis, dan kun je de voorkeur geven aan een kleinere actieradius en een kortere laadtijd. Wil je meer weten over de stromer en de verschillende modellen? Ga dan naar Stromerpedelec.nl!

Lees meer…