Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

snorscooter

logo (3)snorscooter
De snorscooter is tegenwoordig enorm populair. Vooral jongeren in de stad maken er veel gebruik van. En dat komt natuurlijk ook, omdat je geen helm hoeft te dragen op een snorscooter. En ook al gaat het niet super hard, je verplaatst je toch zonder al te veel inspanning, snel door het verkeer.

Verschil snorscooter en bromscooter
Een snorscooter is eigenlijk een veredelde snorfiets. Een bromscooter is een bromfiets. Zo staat het in ieder geval in de wet. Met een gewone (brom)scooter mag je niet harder dan 50 km. per uur rijden. En een helm dragen, is verplicht. Bij een snorscooter ligt de maximum snelheid op 25 km. per uur. Een helm dragen is niet nodig. Voor allebei de typen scooters heb je een bromfietscertificaat nodig en een kentekenbewijs. Let op: als je met een snorscooter rijdt, dan gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Je moet dus gebruik maken van het fietspad, als dit er is. Voor bromscooters (bromfietsen) gelden weer andere regels.

Verzekeren
Het verzekeren van een snorscooter is verplicht. Minimaal moet je een WA verzekering afsluiten. Het hangt onder andere af van je leeftijd wat de kosten per maand zijn. Maar een zestien jarige bestuurder moet rekenen op gemiddeld € 17.00 per maand. Wil je een all risk verzekering, dan moet je denken aan zo’n € 25.00 per maand. Dit hangt natuurlijk ook af van de waarde van de snorscooter.