Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

De weg op: 3 leuke banen

vrachtwagen chauffeur worden

Veel chauffeurs zeggen dat ze de mooiste baan van de wereld hebben. Iedere dag op pad met een grote, stoere vrachtwagen (of bus natuurlijk) en het hele land zien – of zelfs heel Europa door! Wat wil je nog meer? Als een carrière op de weg is wat je ambieert, dan is er een aantal verschillende banen waar je uit kunt kiezen. In dit artikel deel ik een paar superleuke functies met je. Lees vooral verder!

Vrachtwagenchauffeur

Deze functie benoemde ik al even kort in de inleiding van dit artikel en het is waarschijnlijk ook de meest voor de hand liggende baan als je denk aan een baan op de weg: vrachtwagenchauffeur. De vraag naar Nederlandse vrachtwagenchauffeurs is al jaren enorm en je wordt bovendien goed betaald. Het is een machtig gevoel om de controle te hebben over een grote machine van duizenden kilo’s. Zoals gezegd zie je als vrachtwagenchauffeur een groot gedeelte van het land of zelfs van de wereld en je komt op bijzondere plekken. Dit zijn natuurlijk leuke pluspunten!

Ben je van plan om vrachtwagenchauffeur te worden? Dan is je vrachtwagen theorie behalen natuurlijk de eerste stap! Welke stappen je precies moet nemen om vrachtwagenchauffeur te worden, is terug te vinden op abcrijopleidingen.nl.

Bus- of taxichauffeur

Naast een baan als vrachtwagenchauffeur, kun je natuurlijk ook aan de slag gaan als bus- of taxichauffeur. Als bus- of taxichauffeur ben je de verantwoordelijke om passagiers veilig van a naar b te brengen. Als buschauffeur heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je lijndiensten gaan rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om chauffeur van een touringcar te worden.

Koerier

Tenslotte heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan als koerier. Koerierswerk is momenteel erg populair als vaste baan, maar ook als bijbaantje. Als koerier kun je aan de slag voor verschillende bedrijven. Zo kun je pakketjes rondbrengen, maar ook boodschappen voor winkelketens of maaltijden en maaltijdboxen.