Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Wat is een elektrische pompwagen

Bij Still kan je een elektrische pompwagen kopen. Maar wat is een elektrische pompwagen nou eigenlijk? Een elektrische pompwagen maakt het makkelijker om zware pallets op te tillen en te verplaatsen. Dit gebeurt aan de hand van twee vorken die je in de openingen van de pallets steekt. Het is dus een machine die ervoor zorgt dat je spullen makkelijker in beweging komen. Dit is erg handig, omdat grote pallets waar veel spullen op staan moeilijk te verplaatsen zijn. Het is vaak laag op de grond en veel te breed om op te tillen als je alleen bent. Met zijn tweeën is het misschien op te tillen, maar zelfs dan is het heel zwaar. Niet iets wat je de hele dag zou kunnen volhouden dus. 

Hoe heet een elektrische pompwagen?

Een elektrische pompwagen kent veel namen. Je zou het ook een pallettruck kunnen noemen. Of een palletwagen. Je zou het zelfs nog een transpallet kunnen noemen. Deze namen spreken iets meer voor zich dat het bedoeld is om pallets mee op te tillen, het woord pallet zit immers in de namen. De naam elektrische pompwagen spreekt iets minder voor zich. Het is in ieder geval duidelijk dat je iets moet pompen. In dit geval pallets, die je omhoog pompt, en dan verplaatst. Het is dus makkelijker om het een pallettruck of palletwagen te noemen, dit maakt de functie van de machine een stuk duidelijker.

Hoe werkt een elektrische pompwagen?

Het werkt, zoals in het eerste kopje al kort uitgelegd is, vrij eenvoudig. Op de machine zitten twee vorken en die steek je in de gaten van de pallets. Vervolgens kan je de hendel naar beneden halen, en als het ware de pallet omhoog pompen. Zo komt de pallet van de grond af en kan je de pallettruck gaan verrijden. Als je op de locatie bent waar je de pallet met de spullen erop weer neer wilt zetten, dan laat je de hendel weer omhoog komen en komt de pallet weer op de grond terecht. Nu hoeven alleen de vorken nog uit de pallet en je bent klaar met het verplaatsen van je pallet.