Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Waar moet je op letten bij het kopen van een palletwagen

Op Still.nl zijn er verschillende elektrische pompwagens te koop. Het is daarom belangrijk dat je de goede elektrische pompwagen koopt die past bij de activiteiten waarvoor je de elektrische pompwagen gaat gebruiken. Er zijn verschillende factoren om

rekening mee te houden. Zoals het gewicht van je vracht en de lengte van de vork. In het kopje hieronder zullen we het gewicht van je vracht bespreken. Daarna zullen we de lengte van de vork bespreken. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden voor de aanschaf van een elektrische pompwagen. 

Het gewicht van je vracht

Voor je een elektrische pompwagen koopt, is het belangrijk om het gewicht van je vracht te weten. Een elektrische pompwagen heeft een maximaal

hefvermogen en het gewicht van je vracht mag niet zwaarder zijn dan dit hefvermogen. Je moet er dus voor zorgen dat je gewicht licht genoeg is voor de elektrische pompwagen. Als je je hier niet aanhoudt, kan het gebeuren dat de elektrische pompwagen misschien wel stuk gaat of hij krijgt het gewicht niet omhoog. Een belangrijke factor om dus rekening mee te houden bij het kopen van een elektrische pompwagen is het gewicht van je eigen vracht. 

De lengte van de vork

Voor je een elektrische pompwagen koopt, is het belangrijk om de lengte van de vork te weten. Als de vorken op de elektrische pompwagen langer zijn, dan is het gewicht van je vracht beter verdeeld over de elektrische pompwagen. Dit maakt dus ook dat het hefvermogen hoger is dan een elektrische pompwagen met hele korte vorken. Het is voordelig om, als je zware vracht wilt verplaatsen, een elektrische pompwagen te kopen met lange vorken. De twee belangrijkste factoren voor het kopen van een elektrische pompwagen zijn dus het hefvermogen en de lengte van de vorken.