Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Waar kun je een pallettruck voor gebruiken?

Waar kun je een pallettruck voor gebruiken?

Pallettrucks worden ook wel palletwagens, stapelaars en lifters genoemd. Het is een voertuig dat pallets vervoert en opheft, zoals de naam al aangeeft. Pallets worden gehesen met een lange taps toelopende vork die onder de pallet wordt geplaatst, waardoor deze gemakkelijk kan worden verplaatst, opgetild en op zijn bestemming kan worden afgeleverd. Dit wordt bereikt door het gebruik van een gebruikersinterface. Het is cruciaal om te begrijpen dat elke pallettruck zijn eigen set gewichtsbeperkingen heeft. Daarom is het van cruciaal belang om de beste pallettruck voor uw specifieke vereisten te selecteren. U mag het limiet gewicht nooit overschrijden, omdat dit niet alleen de pallettruck schaadt, maar ook de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers in gevaar brengt. Pallettrucks zijn bedoeld om het leven van werknemers eenvoudiger te maken door het voor hen veiliger te maken om pallets te vervoeren en te stapelen. Meer voordelen van pallettrucks leest u op de website van STILL.

De meerij pallettruck

Voordat u een elektrische palletwagen koopt, moet u het beste model op de markt kennen. Dus, wat is precies een meerij pallettruck? Een persoon die op een platform aan de achterkant van het voertuig staat, bestuurt de elektrische meerij pallettruck. Hiermee kun je hem naar je bestemming rijden met behulp van een stuur of een hendel. Hij is bedoeld om langere afstanden af ​​te leggen dan een niet-berijdbare pallettruck. Dit is te danken aan het vermogen van de bestuurder om de pallettruck moeiteloos te manoeuvreren en te geleiden over een breed vloeroppervlak. De meerij pallettruck is ook ideaal voor het laden van pallets op een vrachtwagen. Meerij pallettrucks zijn vaak voorzien van opklapbare platforms waarmee ze indien nodig als een smalle handpallettruck kunnen functioneren.

Palletwagen versus handmatig

De handpallettruck wordt bestuurd door een hendel die de vork omhoog en omlaag brengt. Deze palletwagen wordt vaak ingezet voor het heffen van bescheiden hoeveelheden pallets of in een klein magazijn. De meerij pallettruck is aanzienlijk superieur omdat hij een grotere afstand kan afleggen, zwaardere gewichten kan dragen, waardoor er meer pallets tegelijk kunnen worden gehesen en grotere hoogten kunnen bereiken dan een handmatige pallettruck. Als u dus een groot aantal pallets in een groot magazijn moet vervoeren en stapelen, is een meerij pallettruck essentieel.