Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Wat is een logistiek medewerker?

Wat is een logistiek medewerker?

Werken als logistiek medewerker

Wat is een logistiek medewerker? Een logistiek medewerker heeft verschillende organiserende en uitvoerende taken binnen een distributiecentrum of een magazijn. Zo regelt een logistiek medewerker leveringen, opslag en verzendingen van producten. Een logistiek medewerker is daarnaast verantwoordelijk voor het picken van orders, de opslag van producten, het verpakken ervan en het verzendklaar maken van goederen. Hierbij werkt een logistiek medewerker veel met computers en is hij of zij altijd op de hoogte van de laatste veiligheidsregels. In dit blog vertellen we je alles over de wereld van de logistiek medewerker.

De taken van een logistiek medewerker

De taken van een logistiek medewerker verschillen uiteraard per soort onderneming en per bedrijfstak. Over het algemeen kan er wel gesteld worden dat een logistiek medewerker de volgende globale taken heeft:
  • Orders klaar maken voor verzending
  • Goederen verpakken voor verzending
  • Goederen controleren
  • Producten correct opslaan
  • Zorgen dat de voorraad klopt
  • Laden en lossen
  • Digitale en logistieke processen monitoren

Hoe wordt je logistiek medewerker?

Spreekt werken als logistiek medewerker jou wel aan? Raadpleeg dan een logistiek uitzendbureau. Gelukkig hoef je lang niet altijd een diploma te hebben om als zodanig aan de slag te kunnen. Er zijn wel een paar MBO opleidingen die je kunnen helpen met het bemachtigen én het uitvoeren van deze functie. Zo kun je op MBO niveau 1 de opleiding voor entree logistiek doen. Op MBO niveau 2 kun je de opleiding volgen voor magazijnmedewerker. Tot slot kun je op MBO niveau 3 de opleiding doen voor logistiek teamleider. Tijdens het werk kun je dit natuurlijk aanvullen met cursussen en deeltijdopleidingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de logistieke sector? Of wil je eerst meer lezen over werken als logistiek medewerker? Houd dan vooral ons blog in de gaten.