Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Hoe vind je het juiste verhuisbedrijf?

Je kunt een verhuisbedrijf inhuren voor verschillende zaken: het overbrengen van jouw inboedel naar de nieuwe woning of het laten inpakken van dozen en het natuurlijk ook weer laten uitpakken op de bestemming. Dit bespaart jou een hoop stress. Dat is echter alleen wel zo als jij de organisatie vertrouwt. Ga daarom niet met de eerste de beste in zee die het goedkoopste is. Met onze tips kies jij het juiste bedrijf uit!

Erkenning

Het grootste verschil in prijs en dienstverlening komt door de erkenning die een verhuisbedrijf. Niet alle bedrijven die hulp bij verhuizingen aanbieden zijn namelijk erkend. Een voorbeeld van een erkende verhuizer is Van der Velde Verhuizingen in Den Haag. Je herkent een erkende verhuizer aan het volgende:

  • Het bedrijf werkt volgens voorwaarden die zijn vastgesteld door de Consumentenbond.
  • Je krijgt een garantiecertificaat. Dit betekent dat de verhuizing doorgaat, ook als het bedrijf opeens failliet wordt verklaard.
  • Je hebt recht op verschillende vergoedingen: mocht er iets stuk gaan aan je inboedel, dan wordt dit verzekerd. Ook bij diefstal tijdens de verhuizing kun je maximaal 5000 euro vergoed krijgen.
  • De Geschillencommissie Verhuizen helpt en bemiddelt mochten er problemen ontstaan.

Prijs

Mocht je dus kiezen voor een goedkopere maar niet-erkende verhuizer, dan betaal je misschien minder, maar heb je ook minder rechten en minder goede dienstverlening. Het verschil in de prijzen is door het volgende te verklaren:

  • Bezoek aan de woning. Het is verstanding om het verhuisbedrijf langs te laten komen in de woning om te bekijken hoeveel tijd ze nodig gaan hebben om de klus te kunnen klaren. Hierdoor kunnen ze een betere financiële inschatting maken. Wilt een bedrijf dit niet doen, dring er dan zelf op aan. Dit voorkomt jou een hoop gedoe met hogere facturen.
  • Voorwaarden. Lees deze altijd goed door!
  • Erkende verhuizer. Zoals we al eerder hebben uitgelegd, is een erkende verhuizer duurder. Al krijg je daar wel meer voor terug en kan je de verhuizing met een gerust hart uit handen geven.
  • Tariefopbouw. Is het een uurtarief of all-in? Als je een all-in tarief kiest, dan betaal je een bepaald bedrag die van te voren is vastgelegd. Duurt het langer? Dan zijn de kosten voor de verhuizer. Als het verhuizen langer duurt met een uurtarief, dan zijn de kosten voor jou.