Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

De beste motokleding koop je met deze 3 handige tips

Als motorrijder begrijp je waarom motokleding belangrijk is. Tijdens je rijlessen leer je al dat veiligheid op je motor voorop staat en dat je door te investeren in goede kleding aanzienlijk minder risico loopt op verwondingen bij een ongeval. Een goede helm, een jas, broek of pak, warme schoenen of laarzen en handschoenen maken allemaal deel uit van een standaard outfit voor elke motorrijder. Wil jij motokleding kopen, dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat de keuze groot is en dat de kwaliteit nogal uiteen kan lopen. Je wilt comfortabel, warm en veilig op je motor kunnen rijden om die ultieme vrijheid te ervaren waar motorrijders zo van houden. Met de onderstaande tips maken we het uitkiezen van je kleding alvast wat gemakkelijker.

  1. Je motokleding moet aansluiten bij jouw rijstijl

Er zijn motorrijders die graag de snelweg opgaan of die aan races deelnemen. Anderen rijden juist veel in stedelijke gebieden en weer anderen houden ervan om tijdens de warme seizoenen plezier ritjes te maken met de andere leden van hun plaatselijke motorclub. Het is allereerst belangrijk dat je je motokleding uitkiest op het soort motorrijder dat jij bent en uiteraard ook op je stijl. Racers kiezen vaak voor een heel pak, terwijl plezierrijders een beschermende spijkerbroek uitkiezen met een aparte jas. De medewerker van de (online) winkel waarbij je je kleding aanschaft kan je vaak veel meer vertellen over welke producten passen bij jouw rijstijl. 

  1. Kies de juiste kleding voor het seizoen

Wat veel beginnende motorrijders vergeten, is dat je in de zomer andere motokleding draagt dan in de winter. Of dat je in de winter in ieder geval extra bescherming gebruikt tegen het slechte weer en de koude temperaturen. Ben jij iemand die wacht tot het goede weer aanbreekt, dan is dunnere kleding een betere optie. Wil jij juist op elk moment je motor op kunnen stappen, dan heb je in de winter dikkere kleding nodig, goede motor handschoenen, laarzen, onderkleding, een motorsjaal en een helmmuts. Pas je motokleding daarom aan op het seizoen, voor optimaal comfort.

  1. Geef wat meer geld uit aan kwaliteit

Het is altijd verstandig om wat meer geld uit te geven aan je motokleding, als dat betekent dat je zeker weet dat je kwaliteit ontvangt. Want helaas wordt er nog steeds kleding aangeboden die niet getest is of niet voorzien is van een relevant keurmerk. Je veiligheid is dan niet gegarandeerd en dat wil je voorkomen. Kwaliteit in motokleding is vrij gemakkelijk te testen op de onderstaande 3 manieren.

  • Kies alleen kleding uit met een CE-certificering, want dat betekent dat deze aan de Europese kwaliteitseisen voor beschermende kleding voldoen.
  • Ga op zoek naar recensies van andere motorrijders die de kleding hebben uitgeprobeerd. Je leert dan veel over hoe het is om de kleding in het echt te dragen.
  • Koop je motorkleding bij een Nederlandse (web)winkel, omdat er bij ons nu eenmaal strenge veiligheidseisen gelden voor alle beschermende producten die worden verkocht.