Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Werking en het online bestellen van remschoenen

Onderdeel

De werking van remschoenen komt sterk overeen met de werking van remblokken. Beiden zijn onderdeel van het remsysteem van een auto. Naast deze remblokken zijn ook de remschijven en bijvoorbeeld de remtangen hier een onderdeel van. Het is erg belangrijk dat de onderdelen van het remsysteem in een goede staat verkeren, om te voorkomen dat de auto niet langer goed tot stilstand komt. De remweg van een auto wil je immers zo kort mogelijk houden, om de kans op zware ongelukken te verkleinen. In dit artikel lees je meer over de werking van dit onderdeel. Ook vind je hierin meer informatie over het bestellen van losse onderdelen voor een auto.

Onderdelen

Manier waarop de remschoenen werken

De remschoenen werken in grote lijnen hetzelfde als remblokken. Dit betekent dat de schoen tegen de remschijven of remtrommel van een auto wordt aangedrukt. De frictie die hierbij ontstaat, zorgt dat de auto tot stilstand komt. Houd er rekening mee dat deze schoenen, in tegenstelling tot remblokjes, alleen aan de achterzijde van de auto worden gebruikt. Het voordeel van deze schoenen is dat ze vaak bijzonder lang meegaan en nauwelijks slijten. Op het moment dat er wel sprake is van slijtage, moeten de onderdelen vervangen worden om door de APK-keuring te komen. Daarbij waarborgt dit je eigen veiligheid bij het gebruik van de auto.

Remschoenen

Zelf online nieuwe onderdelen voor je auto kopen

Voor het vervangen van deze onderdelen kun je terecht bij een lokale autogarage. Een garage zal het versleten onderdeel uit de auto verwijderen en hier een nieuw onderdeel voor terugzetten. Over deze losse onderdelen wordt vaak een behoorlijke marge in rekening gebracht. Voordeliger is het om deze reden, om de onderdelen vooraf zelf online te bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed aanbod aan onderdelen voor auto’s. Neem de losse onderdelen mee naar je garage, zodat ze hier in de auto geplaatst kunnen worden.