Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Wat is financial lease?

Een auto leasen op basis van financial lease biedt meerdere voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen jaarcijfers nodig om een aanvraag te doen, daarom is het voor startende ondernemers ook aantrekkelijk een auto leasen via financial lease. Het is ook mogelijk om meteen de volledige btw terug te vorderen, naast dit zijn er nog meer fiscale voordelen aan financial lease. In tegenstelling tot andere soorten van leasen, word je bij financial lease namelijk wel economisch eigenaar van de auto.

Financiële voordelen van financial lease

Een groot voordeel van financial lease ten opzichte van de andere vormen van het leasen van een auto, is dat je economisch eigenaar wordt van de auto, hierdoor kan je gebruik maken van verschillende belastingvoordelen. De rente die je over de financial lease betaald, mag je bijvoorbeeld aftrekken van je winst. Private lease je een elektrische auto? Dan kan je nog van een aantal andere voordelen gebruik maken. Ook zorgt private lease ervoor dat je ruimte hebt om investeringen te doen. Dit komt omdat je niet in een keer een grote financiële uitgave hoeft te doen, hierdoor houd je het gespaarde geld. Dit gespaarde geld kan je gebruiken om investeringen te doen. Wat wel belangrijk is om te weten, je bent eigenaar van de auto en dus ben je verantwoordelijk voor de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van de auto.

Welke vorm van lease kies je?

Er komt veel kijken bij het leasen van een auto, bijvoorbeeld voor welke vorm van lease moet je nou kiezen? Je kan kiezen uit bijvoorbeeld operational lease, shortlease en financial lease. Je wil jezelf kunnen verplaatsen maar een niet al te grote directe investering hoeven te doen. Het voordeel van financial lease is het feit dat jij de economische eigenaar van de voertuit wordt, hierdoor komt het voertuig op je eindbalans te staan. Hierdoor mag je het volledige btw-bedrag meteen terugvorderen. Ook zijn de afschrijvingskosten en de rente kosten fiscaal aftrekbaar.