Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Opkoper auto, hoe gaat dit te werk?

opkoper auto

Als je graag je auto wilt verkopen omdat je een nieuwe auto wilt of je auto een bepaalde schade heeft. Je kan je auto natuurlijk zelf proberen te verkopen via tweedehandse websites of via via verkopen, maar je kan je auto ook verkopen aan een opkoper auto. Je verkoopt je auto dan aan de bepaalde auto opkoper naar keuze, zij proberen jouw auto dan door te verkopen. Zelfs als je auto bepaalde schade heeft, kan je dat van te voren aangeven. Dan kopen de auto opkopers je auto alsnog in, en proberen ze die auto ook te verkopen.  

Verkopen aan een auto opkoper

Als je een bedrijf inschakelt omdat je je auto wilt verkopen, schakel je een opkoper auto in. Dit bedrijf gaat eerst bepalen wat de waarde is van jouw auto. Dit doen ze doormiddel van bepaalde inspecties, zo kunnen ze goed bepalen wat jouw auto nog waard is. Na deze inspectie heb jij als klant een goed beeld van de waarde, dan doet het bedrijf een bepaald bod. Als het bod gedaan is kan jij bepalen of je akkoord gaat, als je akkoord bent gegaan heb je jouw auto verkocht! Als de auto verkocht is worden er verdere afspraken gemaakt, over de levering van de auto bijvoorbeeld. Tijdens de levering van de auto aan de opkoper, wordt er nog een laatste inspectie gedaan. Na de inspectie wordt ook de betaling gedaan, en ben jij van de auto af. 

opkoper auto

Wat gebeurd er erna?

Nadat de opkoper auto een auto gekocht heeft van een klant, dan kunnen zij verder bepalen wat er met de auto gedaan wordt. Daarna wordt er nog eens naar de auto gekeken en wordt de auto doorverkocht.  Als de opgekochte auto schade heeft, repareert het bedrijf de bepaalde schade. Als de schade opgelost is, verkoopt het bedrijf de auto door.