Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Laadpaal Vs. draagbare oplader: wat kiest u?

Het hebben van een elektrische auto is tegenwoordig een hype. Veel mensen leasen of kopen bijvoorbeeld een tesla of andere elektrische auto’s. Heel leuk dat elektrisch rijden, maar waar laat u uw auto op. Tanken ging altijd wel makkelijk. Nu moet u ineens thuis “tanken”. Dat opladen kan doormiddel van een laadpaal of draagbare oplader. Het verschil en de voor- en nadelen krijgt u in deze tekst te weten. 

Laadpaal

Je ziet ze tegenwoordig overal staan. Speciale parkeerplekken met een laadpaal of op de oprit van een huis. Een Laadpaal kan u in allerlei verschillende maten en soorten bestellen. Zo heeft u keuze uit veel prijsklasse. Sommige laadpalen laden uw auto sneller dan 100 km/per uur. Dit ziet u dan wel weer terug aan de prijs. Niet elke paal is geschikt voor elke elektrische auto. Kijkt u dus goed van tevoren welke type auto u heeft. Als u een tesla bezit, kunnen deze allemaal opgeladen worden door dezelfde laadpalen. U kan helaas geen supercharge bij u voor de deur plaatsen. Dit kan u alleen bij supercharge oplaadplekken doen. U kan online zien waar de dichtstbijzijnde is.

Draagbare oplader

Draagbare opladers zijn geschikt voor meenemen naar allerlei plekken. Als u op de plaatst waar u heen gaat geen oplaadpaal kan vinden kan u altijd de draagbare oplader gebruiken. Dit komt doordat er aan het uiteinde van deze oplader een normale stekker zit. Deze kan u dus in elk standaard stopcontact doen. Het nadeel van een draagbare oplader is dat het opladen van uw auto een stuk minder snel gaat dan dat het doet bij een laadpaal. Toch zit in de snelheid van het opladen weer verschil. U heeft een brede keuzenmogelijkheid uit de draagbare opladers. Bij elke staat aangegeven wat de oplaadsnelheid is en hoelang het snoer is. Dit is handig om van tevoren te weten. Zo weet u of het bij u thuis of ergens anders gaat passen.

Verschil

U kan elektrische opladers onderverdelen in 2 types. Hier zijn de draagbare opladers op aangepast. Als u een elektrische auto type 1 heeft is het niet mogelijk om een draagbare oplader type 2 in te pluggen. Hiervoor heeft u een draagbare oplader type 1 nodig. Andersom is dit ook het geval. Dus bij het aankopen van een draagbare oplader is het cruciaal dat u daarnaar kijkt. Anders zou u wel eens de verkeerde kunnen hebben. Dit zou natuurlijk erg zonde van uw geld zijn. De stekker zal ook niet in uw auto passen zodra u het verkeerde type heeft gekocht. 

Hoe moet u uw elektrische auto opladen

 • Kijk naar de mogelijkheden
  • Is er ruimte voor een laadpaal? 
   • Ja. Koop een laadpaal die aansluit bij uw auto
   • Nee. Kijk verder naar een draagbare oplader
 • Kies een type 1 of type 2 oplader
 • Sluit de oplaadkabel of laadpaal aan
 • Stop de stekker in de auto. 
  • Kijk online naar tips