Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Dit doen de remschijven in een Renault

remschijven

Elk onderdeel in de auto is van groot belang. Auto’s zijn namelijk grote voertuigen die dus ook grote schade kunnen aanrichten wanneer ze niet juist functioneren. Dat geldt al helemaal voor auto’s van Renault, die bekend staan om hoe groot en stevig ze zijn. De remschijven in een Renault zijn dus ontzettend belangrijk en dienen een groter doel. Maar wat doen die remschijven eigenlijk? Moet je ze wel eens vervangen, en hoe kun je dat het beste aanpakken? Dat en meer ontdek je als je verder leest.

Remschijven Renault

Over de remschijven in een Renault

Net als alle andere auto’s in de moderne wereld heeft de Renault remschijven. Deze remschijven zijn onderdeel van een groter systeem bestaande uit allerlei onderdelen die helpen een auto te laten afremmen. Andere onderdelen in dit systeem zijn de remblokken, remklauw en hoofdremcilinder. Het is allemaal bedoeld om de auto zo snel maar ook zo veilig mogelijk tot stilstand te brengen. De remschijven zijn hierin een zeer belangrijke schakel. . Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk plant zich voort naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

Remschijven vervangen

Het kan voorkomen dat de remschijven vervangen moeten worden. Wanneer dit het geval is, dan is er vaak sprake van slijtage. Het is dus niet zo dat een remschijf echt kan breken. Zorg in ieder geval dat de remmen en remschijven altijd worden gecontroleerd bij bijvoorbeeld onderhoud voor de APK. Als je merkt dat er trillingen optreden bij het remmen dan is het ook goed om eens de remmen te laten nakijken. Hetzelfde geldt voor de remweg. Deze zal langzaam aan iets langer worden, maar als je remweg plotseling veel langer is dan is er meer aan de hand.