Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

De remschijven van je BMW: waarom ze zo belangrijk zijn

Remschijven BMW

Je rijdt een BMW? Gefeliciteerd! Het zijn prachtige auto’s die je een bepaalde status kunnen geven. Niet alleen dat, ze zitten ook gewoon heel goed in elkaar. Een BMW betekent dat je een stevige en degelijke auto hebt. Toch zijn de remschijven in BMW ook wel eens aan vervanging toe. Wat doen de remschijven eigenlijk? En hoe weet je dat er iets mankeert aan je remsysteem? Dat ontdek je hier.

Remschijven BMW

De functie van de remschijven

In principe heeft vrijwel elke auto remschijven. Ze hebben een belangrijke functie maar zijn slechts een onderdeel van het complete remsysteem. Om snel en veilig tot stilstand te komen, moeten al deze verschillende onderdelen goed functioneren. De remschijven zorgen ervoor dat de auto op tijd vaart mindert of helemaal tot stilstand komt. Wanneer je op het rempedaal drukt, dan verplaatst de hoofdremcilinder zich. Deze oefent druk uit op de remvloeistof en de remleidingen. Die druk gaat vervolgens door naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers en de remblokken tegen de remschijven aan. De remschijven zijn dus als het ware bijna de laatste schakel in dat proces van tot stilstand brengen van een auto. 

Onderhouden

Ook de remschijven moeten wel eens vervangen worden. Ze zijn in principe niet het type onderdeel dat zeer regelmatig aan vervanging toe is, maar het kan gebeuren. Laat daarom je remmen ook regelmatig controleren. Dat kun je gewoon doen tijdens je vaste onderhoudsbeurt maar zorg wel dat je zeker weet dat ook de remmen zijn bekeken. Verder kun je slijten van het remsysteem voorkomen door je rijgedrag aan te passen. Want hoe meer je hard remt, hoe sneller de auto tot stilstand moet komen (en hoe vaker). Elke keer dat je optrekt en weer afremt, verhoog je de slijtage op het remsysteem. De auto uit laten rollen is daarom beter voor de wagen, ook als het om een BMW gaat.