Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Continue brandstoftoevoer met een brandstof catchtank

Door voor het gebruik van een brandstof catchtank in uw rallyauto te kiezen, bent u verzekerd van een continue brandstoftoevoer naar de motor van uw auto. Iets wat niet het geval zou zijn, wanneer u de brandstoftank van een reguliere personenauto zou gebruiken. Dit type tank is namelijk niet bestand tegen de grote zijwaartse kracht die op de tank werkt, tijdens het nemen van een lange bocht op hoge snelheid. De brandstof wordt hierbij naar de zijkant van de tank gestuwd, waardoor de motor geen nieuwe brandstof aan kan zuigen. Als gevolg hiervan zou de motor stil kunnen vallen of sterk aan kracht kunnen verliezen. Iets wat u wilt voorkomen tijdens een spannende rallyrace!

Online een brandstof catchtank voor uw auto kopen

Een brandstof catchtank is voorzien van een handige reserve. Tijdens het nemen van een lange bocht wordt deze reserve aangesproken door de motor, waardoor de motor nooit stil zal vallen. Naast een brandstof catchtank, zou u ook voor een olie catchtank kunnen kiezen. Dit type catchtank zorgt voor het opvangen van de vrijgekomen olieresten tijdens een race.

Zowel de brandstof catchtank als de olie catchtank, kunt u heel eenvoudig online bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van The Autosport Company. Deze organisatie biedt een breed scala aan losse onderdelen aan. Door de onderdelen zelf online te bestellen, bespaart u veel op de kosten. U kunt het onderdeel vervolgens door een autodealer bij u in de buurt in de auto laten monteren.