Transport logistiek midden Holland

Uw middelen naar het juiste transport

Auto huren? Tips en trucs!

Auto rijden

Onlangs had ik een praatje met een vriend en besefte dat ze nog nooit een auto hadden gehuurd terwijl hij al rond de 29 jaar was. Oh, en het was haar eerste keer in een vreemd land en dat voegt een nieuw niveau van stress toe. Als je je afvraagt hoe je een auto huurt en daar niet mee wordt gescamd luister dan naar deze autoverhuur tips!.

Doe je huiswerk

Vraag je je af hoe je een auto huurt? Vergeet niet om al je huiswerk eerst te doen. Voordat je een huurauto reserveert moet je eerst goed research doen naar het bedrijf. Typisch zullen we beginnen met www.europetrack.eu, want daar vindt je alle bedrijven die aan rittenregistratie doen. Europe Track is een betrouwbare site om mee te beginnen. Verder kan je via vele vergelijkingssites autoverhuurbedrijven vergelijken om de beste prijs kwaliteit verhouding te krijgen.

Een richting autoverhuur kost meer

Het ophalen en afzetten van een huurauto op dezelfde locatie zal je een betere prijs kosten dan een huurauto die je maar voor een richting verkeer gebruikt. Soms is er geen andere optie, maar probeer altijd om een rondrit te maken wanneer je een auto huurt. Zo voorkom je dat je teveel betaalt aan het huren van een auto.

Tanken

Ook is het belangrijk dat je zelf tankt in plaats van dat het autoverhuurbedrijf tankt. Dit komt doordat het verhuurbedrijf een vaste prijs geeft voor de tank en deze kan duurder zijn dan dat je voor elke liter benzine apart betaald. Daarom kan je het beste zelf tanken, zodat je de meest actuele prijs voor benzine betaalt en je niet te veel geld uitgeeft.

Leeftijd

Wanneer je een auto wilt huren is het ook handig om ouder te zijn dan 25 jaar. Meeste autoverhuurbedrijven verhuren alleen auto’s aan volwassenen boven de 25 jaar, omdat deze beter aansprakelijk zijn voor wanneer er schade is.